De kracht van rigging huren

Waarom kiezen organisatoren voor rigging huren?

Rigging huren moet zeker weten op het lijstje staan van mensen die een evenement gaan organiseren. Het voegt ontzettend veel toe aan een congres, een concert, een productpresentatie of welk type evenement dan ook. Middels rigging kan namelijk audiovisueel materiaal de lucht in gehesen worden. Hiervoor worden trussen gebruikt. Dat zijn aluminium buisconstructies die zelf erg licht in gewicht zijn maar een groot draagvermogen hebben. Deze materialen kunnen vaak in evenementenlocaties gezien worden. Aan deze trussen worden materialen zoals verlichting, speakers of videoschermen bevestigd. Middels motortakels worden deze trussen dan de lucht in getakeld. Dit biedt voor elk evenement een grote variëteit aan mogelijkheden, waardoor rigging huren absoluut niet overgeslagen moet worden.

Het maakt niet uit welk type evenement

Als gekozen wordt voor rigging huren maakt het niet uit bij elk evenement dat gedaan wordt. In principe wordt elk type event een stuk professioneler door het gebruik van riggingmateriaal. Denk bijvoorbeeld aan een congres, waarbij middels deze techniek de spreker op een extra aantrekkelijke manier in de spotlights gezet kan worden. Maak je gebruik van tribunes? Dan is dit soort materiaal de perfecte oplossing om het publiek dat daarop zit niets te laten missen van het evenement. Maar wat dacht je van een tournee? Ook dan is rigging onmisbaar. Het ideale is dat de trussen relatief eenvoudig te koppelen zijn. Houd er wel rekening mee dat het installeren van dit soort techniek door experts gedaan moet worden en alleen mag als zij hiervoor een certificaat hebben. Het gaat immers om gevaarlijk werk omdat op grote hoogte zware materialen geïnstalleerd en bevestigd worden.

Rigging biedt de juiste oplossing

Waarnaar je voor je evenement ook opzoek bent, rigging huren is altijd een goede oplossing. Je kunt namelijk precies uitvoeren wat je zelf voor ogen hebt. Je bent niet gebonden aan bepaalde hoogtes of hoeken, omdat je zelf bepaalt op welke plek je de audiovisuele materialen gebruikt. Werk je technisch ontwerp uit en schrijf daarin exact op wat je voor ogen hebt. Schakel daarna een professionele partij in waarbij jij je rigging huren kunt. Zij helpen je met het vinden van de juiste materialen en kunnen je eventueel advies geven.

Kies de juiste partner

Het is belangrijk dat je in zee gaat met de juiste partner. Het bedrijf naar keuze moet natuurlijk verstand hebben van rigging, maar je moet je er ook prettig bij voelen. Daarnaast moeten ze bepaalde service kunnen leveren, zoals veilige materialen en desgewenst leveren op locatie. Vraag ook altijd na of de beoogde partij de materialen kan keuren binnen de periode dat je ze huurt. Zo bereid jij je optimaal voor op het organiseren van je evenement en zorg je dat rigging huren niet wordt overgeslagen.