Een aggregaat huren: waarom doe je dat?

Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een groot apparaat dat wordt ingezet als zijnde stroomtoevoer op plekken waar normaal gesproken geen stroom beschikbaar is. Er zijn verschillende soorten en maten te krijgen en u kunt ze bij een dealer vaak zowel kopen als huren. Het hangt er helemaal van af welke eisen u eraan stelt. Handig om te weten is dat een aggregaat ook wel een generator of een noodstroomaggregaat wordt genoemd. Met die termen worden allemaal dezelfde apparaten bedoeld. Er zijn legio opties waarin u kunt besluiten om een aggregaat te huren.

De redenen voor het huren van een aggregaat

Zo kunt u bijvoorbeeld een festival of concert gaan organiseren in de buitenlucht. Een populaire plek hiervoor is een grote open ruimte, zoals een grasveld of een betonnen veld. Omdat het hier gaat om de buitenlucht is er daar geen stopcontact beschikbaar, waardoor u bent toegewezen op het gebruik van zo’n apparaat. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de matrixborden die u boven de snelweg ziet hangen of andere apparatuur die midden in de stad staat. Ook kunt u een aggregaat huren wanneer u een bedrijf heeft dat niet kan functioneren wanneer het reguliere stroomnetwerk uitvalt. Mocht dat een keer gebeuren dan heeft u altijd nog de generator die u kunt inzetten. Dit is bijvoorbeeld handig voor bedrijven en fabrieken, zodat de productie niet stil komt te liggen. Maar helemaal prettig is het voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen waar een plotselinge stroomuitval zelfs levensgevaarlijk kan worden zonder back-upstroom. Een aggregaat huren zorgt ervoor dat u die back-upstroom wel heeft.

Kiest u nieuw of tweedehands?

Wanneer u kiest voor een aggregaat huren dan is de volgende stap om een keuze te maken uit de vele mogelijkheden. Allereerst kun je bijvoorbeeld bedenken of je voor een tweedehands of voor een nieuw model wilt gaan. Heel vaak voldoet een tweedehandsje perfect aan de vraag die u heeft naar stroom. Als u het apparaat voor een relatief korte periode wilt gebruiken zou het zonde zijn om een nieuwe aan te schaffen die daarna toch niet meer gebruikt wordt.

Kies de juiste grootte middels het vermogen

Een aggregaat is beschikbaar in verschillende formaten. Het verschil hierin wordt met name veroorzaakt door het beschikbare vermogen hierin. Hele kleine generatoren, die bijvoorbeeld voor tuinfeesten kunnen worden ingezet, zijn vaak nog door de particulier te dragen. Al snel zal dit oplopen naar grotere formaten die alleen middels opleggers kunnen worden verplaatst. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe groter het aggregaat. Als u niet zeker weet hoeveel vermogen uw apparatuur zal verbruiken kunt u het beste overleggen met de verhurende of verkopende partij. Zij zijn gespecialiseerd in deze materialen en zullen u gericht adviseren. Op deze manier zult u voor uw situatie het meest passende aggregaat huren.