Een aggregaat huren: waar moet je op letten?

Wat is een aggregaat?

Een aggregaat huren gaat je in verschillende situaties grote voordelen opleveren. Maar wat is een aggregaat precies? Een apparaat als dit is te omschrijven als een grote batterij die zorgt voor stroomtoevoer op plekken waar dat normaal gesproken niet beschikbaar is. Een voorbeeld hiervan is een evenement op een groot grasveld. Vanzelfsprekend zijn op een veld als dat geen stopcontacten te vinden. Om toch te zorgen dat de apparatuur haar werk kan doen, wordt er gebruik gemaakt van een aggregaat. Deze staat ook wel bekend onder de naam van generator. Beide termen betekenen hetzelfde. Maar wanneer kies je nou voor het huren van een aggregaat?

In welke situatie kies je voor een aggregaat huren?

Er zijn verschillende situaties waarin een aggregaat huren jou, je evenement, je bedrijf of anderen uit de spreekwoordelijke brand kan helpen. Zoals net genoemd zijn er bijvoorbeeld de evenementen die buiten plaatsvinden. Grote podia staan op gras- of betonvelden en moeten worden voorzien van de juiste hoeveelheid stroom. Maar ook bedrijven en instanties hebben onwijs veel baat bij een generator. Deze zal voor hen voornamelijk dienen als back-up. Voor vrijwel elk bedrijf is het beschikken over stroom van vitaal belang. Valt dit weg, dan komen zij in de problemen. Het kan dan zelfs levensgevaarlijk worden, zoals bij ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Een aggregaat huren zal hier zorgen voor minder stress: bij stroomuitval is er altijd nog de generator. Maar denk ook aan de matrixborden die boven de snelweg hangen. Deze worden ook voorzien van stroom middels generatoren.

Waar moet je op letten bij een aggregaat huren?

Belangrijk is dat bij het aggregaat huren kijkt naar de hoeveelheid stroom die je nodig hebt. De aggregaten zijn namelijk per type verschillend in vermogen. Vanzelfsprekend zijn de apparaten met een lager vermogen kleiner. Het kan zelfs verschil maken of ze door een particulier te dragen zijn of niet. Bij de allerkleinste modellen is dit wel mogelijk. Al gauw zul je echter merken dat de generatoren te groot worden om zelf te kunnen verplaatsen. Dit doet de leverancier voor je. Het is belangrijk om het vermogen te weten omdat zowel een te groot als een te klein vermogen niet goed is voor je apparatuur. Uiteraard wil je niet dat je tijdens je festival te weinig stroom hebt om bijvoorbeeld alle boxen naar behoren te laten functioneren. Tevens wil je ook niet dat er te veel vermogen door de kabels loopt waardoor er kortsluiting zou kunnen ontstaan. Als je het vermogen niet weet kun je altijd vragen om advies bij de specialist. Deze helpt je verder in de keuze van het aggregaat huren.