Maatmetaal uw leverancier voor gietijzer en brons

Maatmetaal is een bedrijf dat gevestigd is in Rotterdam en is leverancier in gietijzer en brons.

Maatmetaal groothandel en leverancier! Iedereen stelt hoge eisen aan zijn leverancier en wij maken dit altijd waar.

Kwaliteit en snelheid zijn belangrijk voor iedere klant en daarom werken wij met ruime voorraad en wordt er altijd assertief gereageerd om snel te kunnen uitleveren.

Uitgebreid en modern machinepark.Doordat wij medewerkers met veel kennis hebben, moderne machines en hoge eisen stellen leveren wij snel en tegen concurrerende prijzen.

Ook in Duitsland.Met een Nevenvestiging in Tauberbischofsheim (nabij Würzburg) is Maatmetaal vertegenwoordigd in Duitsland.

Groothandel en gieterij

Al vanaf 1974 levert Maatmetaal bronzen staven, bussen en blokken. Sinds 1987 is maatmetaal zelf bronzen bussen centrifugaal gaan gieten. Maatmetaal is een DNV gecertificeerde gieterij.

Brons zagen

Naast deze hypermoderne manier van ringen zagen, beschikt Maatmetaal over diverse lint zaagmachines voor het afkorten van bussen en het zagen van schijven.

Gietijzer

In zowel lamellair gietijzer als nodulair gietijzervoert maatmetaal een uitgebreid programma staven, bussen en blokken.

Wij hebben een voorraad van ongeveer 1500 ton waardoor levertijden minimaal zijn en u als klant snel geholpen bent.

Lamellair Gietijzer

Bij lamellair giet ijzer neemt de vrije koolstof de vorm aan van lamellen. De microscopische vergroting hieronder brengt dit duidelijk in beeld. Het zo gevormde giet ijzer kenmerkt zich door goede treksterkte, dichtheid en slijtvastheid. Het heeft bovendien een hoog trilling dempend vermogen

Nodulair Gietijzer

Bij nodulair gietijzer wordt door speciale metallurgische technieken de grafiet niet in de vorm van lamellen afgescheiden maar in bolvorm (Nodulen). Het kenmerkt zich door een zeer hoge trekvastheid en elasticiteit.