Alles over Responsive Webdesign

Het is bijzonder belangrijk om een website te hebben waarbij je je richt op het webdesign en de ontwikkeling van je website. Je moet je kunnen onderscheiden van de concurrentie maar je moet in dit geval ook denken aan de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van je website.

Je moet ervoor zorgen dat de gehele website perfect in balans is zodat het er goed uitziet maar dat de gebruikers ook gemakkelijk kunnen vinden wat ze willen zien. Je moet ervoor zorgen dat je over ieder detail van de website nadenkt zoals: De positie van een reclameblok, paragraaf of afbeelding en welke afmetingen, kleur of effect deze moet ontvangen.

Ook is het geen geheim dat internetgebruikers tegenwoordig meer gebruik maken van tablets en telefoons om websites mee te bezoeken. Het is dus belangrijk dat ook gebruikers van een tablet of telefoon de website goed te zien krijgen. Er kan worden gekozen om een speciale mobiele website te (laten) maken dit brengt echter ook een aantal nadelen met zich mee. Een van de nadelen kan zijn dat zoekmachines je website kunnen bestempelen als een site met Duplicate content, een geweldig voorbeeld van een alternatief voor dit probleem is dus het Responsive webdesign. Door dit te gebruiken op je website zorg je ervoor dat de website zich vanzelf bijsteld aan de afmetingen van het scherm van de bezoekers. Het gevolg hiervan is dat er geen aparte pagina voor nodig is om de website op een tablet goed te tonen. Met een Responsive webdesign heb je geen last van dubbele pagina