Argon in vloeibare vorm

Het tot stand brengen van vloeibaar argon

Vloeibare argon heeft een bekende toepassing in de industriële branche. Het cryogene middel wordt door middel van een ringleiding als gas verspreid. Op deze manier kan het gebruikt worden voor diverse processen in de metaal bewerking. Lasers magen gebruik van argon-menggassen om een goede las te creëren en als backinggas voor het smeltbad. Het vloeibaar maken van argon maakt de opslag en distributie makkelijker en voordeliger. Zo past er meer gewicht van argon in een huurtank, die goedkoper is dan de argon gascilinder. Op deze manier kan voordeliger een grote hoeveelheid argon worden ingekocht.

Wie maken het meest gebruik van vloeibaar argon?

Argon is een essentieel gas in uiteenlopende industrieën. Als argon vloeibaar is, cryogeen, is het een effectieve manier voor het opslaan en distribueren van dit gas. Vloeibare argon wordt gasvorming gemaakt voor verschillende toepassingen. Het gas wordt onder andere gebruikt in laboratoria en industriële branche. Voornamelijk maken laboratoria regelmatig gebruik van vloeibare argon bij het uitvoeren van ICP-MS. Wat is dit precies? Dit is het onderdeel van spectrometrie bij het onderzoeken van isotopen in metalen en bepaalde niet-metalen. Dit kan al vanaf de lage concentratie. In vergelijking met AAS, wat staat voor atomaire absorptiespectrometrie, is deze methode sneller, preciezer en gevoeliger.

VLOEIBARE ARGON VERKRIJGEN?

Ben je geïnteresseerd geworden in het verkrijgen van vloeibare argon? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk over een afdelingen argon waar onze specialisten werkzaam zijn. Ons vloeibare argon aanbod voldoet aan als je eisen. De samenwerking met toonaangevende fabrikanten staat garant voor de hoogste kwaliteitsnormen en toekomstgericht onderzoek. De kwaliteitswaarboor strekt zich uit van het productieproces tot aan het vulproces. Met oog hierop worden alle argon cilinders voorzien van speciale afsluiters, waardoor ze niet door andere partijen gevuld kunnen worden. Wij streven naar een korte levertijd en een goede service.

 

argon-gas.westfalengassen.nl