Make-up tijdens de feestdagen

De meeste mensen vinden de feestdagen een warme, gezellige, sfeervolle periode. De winkelstraten worden prachtig versierd met lichtjes, in de huizen komen de kerstbomen weer tevoorschijn en de feestelijke outfits mogen ook weer uit de kast. Vooral voor de vrouwen is dit meestal een groot feest. Jurkjes, glitteraccessoires en make-up mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar wat kun je nou allemaal dragen tijdens de feestdagen? Hoe haal je jouw meest feestelijke kant naar boven?

Kleding

Met de feestdagen hoef je niet bang te zijn om flink uit te pakken, met zowel je kleding, je haar als je make-up. Misschien heb je al jaren een prachtige jurk in de kast hangen, maar heb je nooit het lef gehad om deze aan te trekken. Grijp dan nu je kans, en trek je prachtige jurk aan. Doe er een paar mooie hakken onder en je zult er oogverblindend uitzien. Tijdens de feestdagen is je outfit echt niet snel overdreven, dus twijfel niet. Je kunt je outfit afmaken met een paar mooie sieraden. Een statement ketting, een chique armband of hangende oorbellen staan erg mooi tijdens de feestdagen. Een droomjurk met hakken eronder, zullen niet altijd even lekker zitten. Natuurlijk kun je er wel op letten dat je geen kou hoeft te lijden. Veel feestjurkjes zijn mouwloos en dus niet erg warm. Dit kun je oplossen door een chique stola of cape over je avondjurk aan te doen. Als je naar buiten gaat kan een mooie lange winterjas ook mooi staan over je jurk. Trek er bijvoorbeeld eens een trenchcoat over aan en je zult de show stelen.

Haar

Tijdens de feestdagen is het ook heel erg leuk om voor een mooi kapsel te gaan. Iets wat eigenlijk altijd mooi staat, zijn vlechten. Of je nou een losse schuine vlecht in je haar maakt, of een vlecht om je knot maakt, het staat allemaal feestelijk en mooi. Een losse schuine vlecht kan bijvoorbeeld heel mooi staan bij een strapless jurk. Een half up-do kan ook erg mooi staan tijdens de feestdagen. Zo heb je toch het chique effect van opgestoken haar en toch hangt er nog haar over je schouders. Dit haar kun je krullen met een grove krultang voor losse krullen. Let er hier altijd wel bij op dat je voorzichtig bent, verzorg je haar dus goed en gebruik bijvoorbeeld een heat protection spray.

Make-up

Met je make-up hoef je je ook niet in te houden. Op een gewone doordeweekse dag draag je misschien alleen wat mascara, of in ieder geval een vrij neutrale look. Dan kan het heel leuk zijn om tijdens de feestdagen eens flink uit te pakken met je make-up. Iets wat heel erg mooi en feestelijk is, en daarbij ook nog eens makkelijk, is het aanbrengen van gouden oogschaduw. Glanzende, glitterende of metallic kleuren zijn heel erg mooi tijdens de feestdagen. Je kunt bijvoorbeeld een gouden oogschaduw op je ooglid aanbrengen. Hierna kun je met een dun kwastje een beetje gouden oogschaduw onder je onderste wimperrand aanbrengen. Hierna kun je de look afmaken met dramatische nepwimpers of een flinke dosis mascara. Nu ben je al helemaal klaar met je feestelijke make-up, makkelijk toch! Iets wat ook heel erg mooi is, is de cat eye. Hiervoor trek je met een eye liner een lijntje boven je oog. Aan het einde laat je dit lijntje omhoog buigen, richting de buitenste punt van je wenkbrauw. Dit geeft je gezicht een prachtige look. Deze cat eye kun je bijvoorbeeld erg goed combineren met een rode lipstick. Het aanbrengen van de perfecte eye liner kan iets lastiger zijn dan bijvoorbeeld het aanbrengen van de gouden oogschaduw. De oogschaduw komt niet zo nauw, maar de eye liner moet precies op de goede plek zitten.

Ook moeten allebei je ogen er natuurlijk precies hetzelfde uitzien. Het lijntje moet even dik zijn, dezelfde vorm hebben en even ver doorlopen. Dit kan erg lastig zijn. Misschien heb je wel het geluk dat je een permanente make-up eye liner hebt laten zetten. Als je deze permanente eye liner hebt, hoef je op een gewone dag nooit meer te prutsen met het aanbrengen van de perfecte eye liner. Met de kerst kun je natuurlijk wel een beetje extra uitpakken met wat meer make-up. Deze kun je gewoon aanbrengen, ook al heb je permanente make-up op. Permanente make-up wordt aangebracht door middel van Nouveau Contour micropigmentatie en heeft veel voordelen. We wensen je veel plezier met het klaarmaken voor de feestdagen!